Az én történetem

Sokan kérdezik tőlem a munkám során,hogy honnan jött az ötlet,hogy ezzel a speciális területtel foglalkozzak?

Itt van tehát az én történetem:

Czika Sándor vagyok,ortopédiai cipész és talpterhelési szakember.24 éves koromban (2003-ban) kezdődtek sarokproblémáim.Többször is jártam ortopédián ahol megvizsgáltak,többször röntgeneztek is,de nem találtak sarokfájdalmamra megoldást.Kipróbáltam akkoriban minden talpbetétet,sarokéket is,de egyik sem segített!

Ezután már a gerincemet is vizsgálták,mert azt gondolták,hogy onnan indul a sarokfájdalom.Voltam MR vizsgálaton,ezután idegsebésznél,aki kiszakadt gerincsérvvel és a bénulás lehetőségével ijesztett meg és azonnali műtétet javasolt!

Megijedtem,ezért belementem az operációba.Mint kiderült,sérvem nem volt,de a műtét után a továbbra is megmaradó sarokfájdalmam mellé "ajándékba kaptam" addig nem ismert derékfájdalmat is!

Egy vélemény nem vélemény -ezt megtanultam egy életre,főleg ha ilyen komoly műtétről van szó!

Azóta hála Istennek megoldódott a sarokproblémám.

Több,mint 15 éve dolgozok az ortopédia területén.Ortopédiai cipészként betegekkel dolgoztam,ezért nagy rálátásom volt az emberek mindennapos lábproblémáira.

Ebből adódóan és a saját panaszaim miatt is kezdtek érdekelni a talpbetétek.

Ekkoriban alkalmam nyílt egy számítógépes talpnyomásmérő gép kitanulására,mely betekintést engedett nekem a láb statikai eltéréseinek a megismerésére.Egyedi talpbetétet készítettek részemre,melynek áldásos hatásait így saját magamon tapasztaltam meg!

Azóta arra tettem fel az életem,hogy egyedi talpbetéttel segítsek másoknak!

Felismertem azt,hogy sok embernek vannak lábpanaszai,de meglehetősen ellátatlan ez a terület,ugyanis a szabvány talpbetétek sok esetben nem jelentenek megoldást.

2015-ben indítottam el a Talpászati Központot,melynek első számú feladatának a számítógépes talpvizsgálat alapján,a saját lábra formázott egyedi talpbetétkészítést jelöltem ki!

Küldetésünk a statikai eltérésekből adódó talp-,láb-,térd-,csípő-,gerincpanaszok enyhítése,megszüntetése,a mindennapi élet megkönnyítése a fájdalommal élőknek!

Nap,mint nap azon dolgozunk,hogy minél többet tudjunk segíteni a hozzánk forduló vendégeinknek!

Czika Sándor,Talpászati Központ